VO

Podcast #11 | Het jaar afsluiten, afscheid nemen en vakantie vieren

In deze laatste aflevering van de de podcast ‘Mijn eerste jaar voor de klas’ hebben we het over afscheid nemen, loslaten, vakantie vieren en bijtanke. We reflecteren op het afgelopen schooljaar (en podcastseizoen): wat hebben we allemaal geleerd? En wat nemen we mee naar nieuwe schooljaar?

Maurice hield het niet droog bij de diploma-uitreiking. Het was voor hem het hoogtepunt van het jaar. Hij constateert dat hij het afgelopen schooljaar hel veel geleerd heeft, en hij neemt zich voor in de toekomst nóg meer in de relatie te gaan investeren. Elisabeth is trots op veel dingen die ze heeft bereikt en nog wel het meest op het feit dat ze zich zo snel als een vis in het water is gaan voelen voor de klas. Er komt veel aan bod in deze laatste aflevering, zoals:

  • Hoe blik je terug op jouw eerste officiële jaar als docent voor de klas? Waar ben je trots op?
  • Kwamen jouw verwachtingen vooraf voor dit eerste jaar overeen met hoe je dit ook daadwerkelijk beleefd hebt?
  • Hoe zie je je eigen groei / ontwikkeling? Waar liggen je grote uitdagingen voor volgend schooljaar?
  • Welke belangrijke lessen heb je geleerd?
  • Hoe kijk je naar volgend schooljaar? Wat ga je echt anders doen, goede voornemens?

De vraag van de luisteraar kwam van Joris, tweedejaars zij-instromer biologie op een mbo. Zijn vraag luidt: “Aflevering 2, van eind oktober, ging over klassenmanagement. We zijn inmiddels driekwart jaar verder en ik vroeg me af: als je een starter hierover moet adviseren, wat is dan je belangrijkste tip?”

Luisteren

De podcast is te beluisteren via Spotify en Apple Podcasts. Vergeet je niet te abonneren!

Gerelateerde berichten