VO

Podcast #10 | Hoe ga je om met bijzondere of onverwachte omstandigheden?

Sommige leerlingen vragen het uiterste van je. Ze houden zichzelf moeilijk in de hand en zijn de stuiterballen in je klas. Je kunt óók te maken krijgen met kritische ouders. Die kom je tegen op een ouderavond en trekken jouw professionaliteit in twijfel. En weer iets anders: wat als je over 5 minuten een toets moet afnemen het kopieerapparaat is stuk… Allemaal uitdagende situaties, die je als starter kunnen overvallen. En waar je wel wat hulp bij kunt gebruiken. Hoe ga je om met dit soort bijzondere of onverwachte omstandigheden? Daar gaat het deze keer over in aflevering 10 van de podcast ‘Mijn eerste jaar voor de klas’.

Maurice mocht bijna al zijn examenleerlingen bellen met goed nieuws. De “live” reactie van sommigen onder hen hoor je in deze aflevering. Als het gaat om uitdagende leerlingen en situaties: Maurice geeft als voorbeeld die keer toen hij echt nog maar net voor de klas stond. Een “boefje” vroeg of hij naar de WC mocht en kwam vervolgens doodleuk terug de klas in via het raam. “Ok”, dacht Maurice, “Is dit net echt gebeurd?!” Hij vertelt in de podcast hoe hij verder handelde. Elisabeth heeft veel compassie met leerlingen met ADHD, hoe uitdagend ze ook kunnen zijn. Ze vertelt het verhaal over ouders van een kind met ADHD, die aan haar om advies vroegen: wel of geen medicatie geven? Haar antwoord? Luister de aflevering.

De vraag van de luisteraar kwam van Valentie, tweedejaars docent wiskunde: “Ik heb alle afleveringen geluisterd en veel vragen en tips voorbij horen komen, maar ik vroeg me eigenlijk af: wat vinden Tinka en Rikkert, die beiden al jaren voor de klas staan, nou nog lastig? Wat zijn dingen die altijd moeilijk blijven? Dan kan ik me daar een beetje op voorbereiden.” Ben jij zelf docent, of nog in opleiding, mail dan gerust je vragen naar redactie@nextepisode.audio. Wie weet behandelen we jouw vraag in de volgende aflevering van ‘Mijn eerste jaar voor de klas’.

Luisteren

De podcast is te beluisteren via Spotify en Apple Podcasts. Vergeet je niet te abonneren!

Gerelateerde berichten