VO

Podcast #8 | Omgaan met werkdruk

“Ohhh, dan heb je heel veel vakantie toch?!” Dat hoor je nog al eens op een feestje, als je vertelt dat je leraar bent. Maar ondanks die berg aan vakantiedagen, verlaat ruim 20% het onderwijs in de eerste vijf jaar. Een groot probleem, wat kunnen we daar aan doen? En hoe ervaart ons dappere duo hier aan tafel de werkbelasting? Daarover gaat aflevering 8 van de podcast ‘Mijn eerste jaar voor de klas’.

Maurice is. de ideale mentor, hij is 24/7 bereikbaar, zelfs tijdens de meivakantie, zo vlak voor de examens. Niks is hem te gek. Maar is het ook gezond, en op lange termijn houdbaar? Elisabeth lijkt steeds beter haar weg te vinden in haar eerste jaar voor de klas als het gaat om werkdruk. Ze plant haar agenda beter, tijdens tussenuren wordt tegenwoordig heel nuttig doorgewerkt. Maar een collega die even een leuk praatje wil doen, daar is eigenlijk geen tijd meer voor. Is dat dan de oplossing?

De vraag van de luisteraar komt deze week van Esther. Zij vraagt hoe je als zijinstromer je bagage die je in je eerdere loopbaan hebt verzameld nuttig kunt inzetten en ook zodanig dat het door collega’s wordt gezien en gewaardeerd. Want je kan al zoveel meer dan pas afgestudeerde starters. Overigens: ben jij zelf docent, of nog in opleiding, mail dan gerust je vragen naar redactie@nextepisode.audio. Wie weet behandelen we jouw vraag eind mei, in de volgende aflevering van ‘Mijn eerste jaar voor de klas’.

Luisteren

De podcast is te beluisteren via Spotify en Apple Podcasts. Vergeet je niet te abonneren!

Gerelateerde berichten