VO

Podcast #6 | Typisch praktijk: niveaubewaking, beoordelen en feedback geven

Soms lijkt het er in de les op dat iedereen de stof snapt. Maar als je dan de resultaten van jouw proefwerk bekijkt, zijn die om te huilen. Je vraagt je af: waarom hebben ze niet meer vragen gesteld in de les?! Het is een typisch praktijkonderwerp, dat voor veel beginnende docenten een uitdaging van formaat is. Hoe zorg je ervoor dat de klas de stof snapt en dat iedereen goed mee kan komen? Dat het goede niveau en leerdoelen behaald worden? Daarover en meer in aflevering 6 van de podcast ‘Mijn eerste jaar voor de klas’.

Maurice denkt samen met de rest na over de zin en onzin van huiswerk geven, en wil vooral nog veel leren als het gaat om de juiste toetsen maken. Elisabeth kwam een bericht op LinkedIn tegen waarin iemand liet weten niet gezien te zijn geweest door leraren, met traumatische gevolgen. Dat maakte grote indruk op haar. Ze voelt een enorme verantwoordelijkheid om alle leerlingen “te zien” maar kan die gedachte eigenlijk niet helemaal aan.

De vraag van de luisteraar kwam van Robin. Zij vraagt hoe je je lessen creatief houdt als je een taal geeft. Daar weet Maurice wel raad mee. Overigens: ben jij zelf docent, of nog in opleiding mail dan gerust je vragen naar ons! Dat mag alles zijn! Dat kan naar redactie@nextepisode.audio. Wie weet behandelen we jouw vraag eind maart, in de volgende aflevering van ‘Mijn eerste jaar voor de klas’.

Luisteren

De podcast is te beluisteren via Spotify en Apple Podcasts. Vergeet je niet te abonneren!

Gerelateerde berichten