VO

Inspiratiebijeenkomst | Hoe begeleid en behoud je startende leraren?

Hoe begeleid je als schoolleider een startende leraar? Hoe zorg je er samen voor dat deze leraar geïnspireerd en gemotiveerd blijft? En hoe past deze begeleiding in het bredere personeelsbeleid van jullie school? In deze online inspiratiebijeenkomst verken je samen met collega’s wat succesfactoren en knelpunten zijn in het begeleiden van startende leraren. Deze bijeenkomst op woensdag 23 maart 2022 wordt georganiseerd door Voortgezet leren in samenwerking met project Begeleiding startende leraren van de VO-raad en Onderwijsontwikkeling Nederland.

Wat kan je verwachten?

Tijdens deze bijeenkomst staat het begeleiden en motiveren van startende leraren centraal, van het overkoepelende personeelsbeleid tot begeleiding in praktijk. Hoogleraar Rob Poell start de bijeenkomst met het delen van zijn inzichten over personeelsontwikkeling en SHRM-beleid. Vervolgens delen verschillende experts uit het onderwijsveld hun ‘good practices (bijvoorbeeld over werkplekleren) en gaan in op de criteria van een effectief inductieprogramma. Daarna ga je samen met een expert en de andere deelnemers in gesprek over dit thema: wat zijn in praktijk succesfactoren en knelpunten bij het begeleiden van startende leraren?

Wat levert het op?

Na deelname aan deze inspiratiebijeenkomst:

  • heb je inzichten over effectieve manieren om startende leraren te begeleiden en te behouden.
  • weet je hoe je het gat kan dichten tussen het beleid en de ervaring die startende leraren hebben van de begeleiding.
  • heb je concrete handvatten en tools voor het versterken van de begeleiding van leraren op jouw school.
  • heb je kennis en ervaringen uitgewisseld met collega’s van andere scholen.

Meer lezen & aanmelden

Praktische informatie

Datum: Woensdag 23 maart 2022
Tijd: 15.00 – 17.00 uur
Waar: Online
Kosten: Deelname aan deze inspiratiebijeenkomst is kosteloos.
Aanmelden: Klik hier voor het aanmeldformulier

 

 

Gerelateerde berichten